Szponzorálás* * * 2008 * * *

IX. Strandvízilabda bajnokság
2008.08.02. Nyíregyháza

2008. augusztus 2-án, szombaton Nyíregyházán eldőlt, hogy a IX. Országos Strandvízilabda Bajnokság legjobb csapata a Havaianas-Körkutyák, így a döntőbe jutott hat gárda közül ők nyerték meg a 250.000 Ft-os fődíjat.

Napsütés, vízpart, jó hangulat, Havaianas papucsok, sör és tea. Ezek "az elemek" várták azokat, akik kilátogatottak a nyíregyházi Sóstógyógyfürdőbe.A selejtezőkről továbbjutott csapatok reggeltől küzdöttek egymással, a mérkőzéseket Németh Attila "Bálna" vezette. Ambrus Tamás külön felhívta a figyelmet a durva játék elkerülésére. A pólósok jól érezték magukat és ebben a szellemben játszottak, ám ahogy a mérkőzések előrehaladtával nőtt a feszültség, úgy vált egyre keményebbé a játék is.

A csapatok két csoportban kezdték a játékot, majd keresztbejátszással dőlt el az elődöntőbe jutott négy csapat kiléte. A hat gólig játszott játszmák igazán szorosra sikerültek, többször kellett harmadik, döntő szettet játszani.

A mérkőzések közepette több program is várta az érdeklődőket. A szokásos vetélkedők mellett rögtönzött matracfújó versenyeket rendeztek a medence mellett gyerekek és szüleik számára.

Az izgalmas elődöntők után a döntőbe jutott két alakulat a HAVAIANAS-Körkutyák és a Makett, idő hiányában az 5. és a 3. helyért játszott mérkőzések elmaradtak.

Az eredmények:

A csoport: Makett, HAVAIANAS-Körkutyák, Tipo VSC

B csoport: Szolnoki Légió, Kinder-Pécs, Minune Baso

  Csoportmérkőzések:
 • Makett - Tipo VSC 2:0 (6-3, 6-5)
 • Szolnoki Légió - Minune Baso 0:2 (5-6, 4-6)
 • HAVAIANAS-Körkutyák - Tipo VSC 2:0 (6-4, 6-5)
 • Kinder-Pécs - Minune Baso 0:2 (3-6, 3-6)
 • Makett - HAVAIANAS-Körkutyák 1:2 (3-6, 6-3, 5-6)
 • Szolnoki Légió - Kinder-Pécs 2:1 (6-3, 5-6, 6-3)
  A csoport:
 • 1. HAVAIANAS-Körkutyák
 • 2. Makett
 • 3. Tipo VSC
  B csoport:
 • 1. Minune Baso
 • 2. Szolnoki légió
 • 3. Kinder-Pécs
  Keresztbejátszás:
 • Makett - Kinder-Pécs 2:0 (6-3, 6-3)
 • Szolnoki Légió - Tipo VSC 2:1 (6-4, 4-6, 6-1)
  Elődöntő:
 • HAVAIANAS-Körkutyák - Szolnoki Légió 2:0 (6-4, 6-4)
 • Minune Baso - Makett 1:2 (6-3, 4-6, 4-6)
A döntőt a HAVAIANAS-Körkutyák csapata nyerte, így a Makettnek tavaly után az idén is meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

HAVAIANAS-Körkutyák - Makett 2:1 (1:6, 6:5, 6:3)

Gratulálunk a HAVAIANAS csapatának!

* * * 2007 * * *

VIII. Strandvízilabda bajnokság
2007.08.19. Eger

Nagy érdeklődés mellett zajlottak le a VIII. Strandvízilabda döntőjének mérkőzései az Egri Termál és Élményfürdőben.

Ezúttal az időjárásra sem lehetett panasz: kánikula, verőfényes napsütés, azaz a körülményekre egy rossz szavunk sem lehetett, minden adott volt tehát a színvonalas döntőhöz. Ehhez jöttek még rendkívül fontos kellékként a szép lányok, hűsítő italok - kinek a sör, kinek a jeges tea - amelyek még élvezetesebbé tették ezt a vasárnapot a vízilabda kedvelői számára.

A küzdelmek délelőtt 11-kor kezdődtek, és akik kilátogattak - jó sokan voltak - azoknak nem kellett csalódniuk, hiszen ahogy a döntő közelébe kerültünk, úgy lettek egyre jobbak és izgalmasabbak a mérkőzések. És pörgött egyre gyorsabban az alkalmi műsorközlő nyelve is.

Kifejezetten jó ötlet volt a büntetődobások rendezése az egyes mérkőzések között, ahol bárki próbára tehette magát „igazi” kapusok ellen. Jelentkezőkben természetesen nem volt hiány, mi is megtapasztalhattuk azt, hogy milyen érzés négy méterről a hálóba találni, avagy mellé / fölé... Elég volt csak egyszer behajítani a labdát a ketrecbe és máris hűsítő tea volt a jó kísérlet jutalma, egyszóval megérte!

A jó egyensúlyérzékkel bírók pedig a "vízenjáró" képességüket mutathatták meg a publikumnak a medencében felállított gumiszigeteken elugrálva a célszigetig. Mit ne mondjak, nem tűnt valami egyszerűnek már ránézésre sem, elevickélni azokon a mozgó szigeteken...

A szuperdöntő végeztével - amely tényleg kiérdemelte ezt a jelzőt! - a szervezők közönségi használatra bocsátották az öt vízilabdát, így akinek kedve támadt a medencében pólózni egyet, az már ugorhatott is a vízbe. Na ekkor értettük meg igazán, hogy milyen kemény és embert próbáló sport ez a vízilabda. És akkor a víz alá nyomásokból még nem is kaptunk ízelítőt...

Egy szó, mint száz: aki itt volt az nagyon jól szórakozott, aki pedig valami miatt kihagyta, az jövő nyáron ne tegye!

Mi ott leszünk!


2007. augusztus 19-én vasárnap befejeződött a VIII. Országos Strandvízilabda Bajnokság, melyet idén a HAVAIANAS csapata nyert. Második lett a Makett, harmadik helyen pedig az FHM Polo Team végzett.

2007-ben hat csapat szerepelt a döntőben: a négy selejtező első helyezettje (Pécs: PVSK-Tási, Nyíregyháza: Makett, Székesfehérvár: Drink Team, Csopak: Havaianas) mellé a Cegléden, a csoportmásodikok részvételével megrendezett vigaszág-selejtező első két helyezett csapata (PVSK-Füszért, FHM-Póló Team) csatlakozott az egri fináléba.

A döntőbe jutott hat csapatot két háromcsapatos csoportra osztották úgy, hogy a két korábbi csoportmásodik külön csoportba került és melléjük került két-két korábbi csoportelső sorsolásra.

A csoportokon belül körmérkőzésen dőlt el a sorrend, majd keresztbejátszás nélkül a csoportmásodikok a harmadik, míg a csoportelsők az első helyért játszottak.

A csoportbeosztás:

A csoport: PVSK-TÁSI, Makett, PVSK-FÜSZÉRT B csoport: HAVAIANAS, Drink Team, FHM Póló Team

A csapatok névsora:

A csoport:
PVSK-TÁSI: Krizsán Attila (kapus), Dr. Lukács Dénes, Lukács Gergely, Hermann Krisztián, Dr. Csaba Zsolt, Somogyi Balázs, Krizsán András, Szécsi Dávid Makett: Laboncz József (kapus), Decker Ádám, Balatoni Máté, Kéri Péter, Fábry József, Munkácsi Róbert PVSK-FÜSZÉRT: Gárdonyi András (kapus), Babay Árpád, Bóbis Máté, Czigány Károly, Heinrich Dávid

B csoport:
HAVAIANAS: Györke Zsolt (kapus), Bárány Attila, Gergely István, Paján Viktor, Varga II Zsolt, Gór Nagy Miklós, Cseh Attila, Markó Tamás Drink Team: Csányi László (kapus), Csányi György, Ágner Zoltán, Lehmann István, Éles Vilmos, Kovács Gergő, Molnár Attila FHM-Póló Team: Juhász Zoltán (kapus), Kovács Róbert, Szabó Gergő, Csáki Szabolcs, Ludányi Kadosa, Hegedűs Gábor, Szilágyi Kristóf, Jókuti András, Hajós Péter, Pulai Gábor, Seress Tibor

A csoportmérkőzések:
A csoport: PVSK-TÁSI - PVSK-FÜSZÉRT 0-2 (2-6,2-6)
B csoport: HAVAIANAS - FHM-Póló Team 2-0 (6-3,6-3)
A csoport: Makett - PVSK-FÜSZÉRT 2-0 (6-3,6-3)
B csoport: Drink Team - FHM-Póló Team 0-2 (3-6,3-6)
A csoport: PVSK-TÁSI - Makett 0-2 (2-6,3-6)
B csoport: HAVAIANAS - Drink Team 2-0 (6-0,6-2)

Az A csoport végeredménye:
1. Makett, 2. PVSK-FÜSZÉRT, 3. PVSK-TÁSI

A B csoport végeredménye:
1. HAVAIANAS, 2. FHM-Póló Team, 3. Drink Team

A bronzéremért vívott találkozón a vigaszágon döntőbe jutott FHM Póló Team, és a ceglédi selejtezőt első helyen teljesítő PVSK-FÜSZÉRT csapata szállt szembe egymással.

Az elődöntőt elvesztő játékosokon nem lehetett észrevenni a csalódottságot, teljes erőbedobással küzdve, végig kiélezett csatával remek mérkőzést játszottak.

Az első szettben 6-5 arányban az FHM-esek diadalmaskodtak, majd a második játékrészben hasonló végeredmény született, szintén a javukra.

Ezzel 2-0 arányban megszerezték a bronzérmet, és az ehhez járó 50 000 forint értékű pénzdíjat, valamint a támogatók által felajánlott ajándékokat.

Az FHM-nél főként a bajnok Vasas gárdájának tagja, Kovács Róbert, valamit Ludányi Kadosa és az Universiaderól hazaérkezett Hegedűs Gábor termelte a gólokat, míg a pécsieknél Babay Árpád, Czigány Károly, és a szintén angyalföldi szélső Heinrich Dávid volt aktívabb a többieknél, ám ezúttal az ő góljaik is kevésnek bizonyultak.

A harmadik helyért: PVSK-FÜSZÉRT - FHM-Póló Team 0-2 (5-6,5-6)

A döntőben az első szettben egyik csapat sem tudott nagy előnyre szert tenni, egy-egy góllal vezetett az egyik vagy a másik csapat. Ekkor még a Makett-es, Decker Ádám ("friss" Universiade harmadik helyezett) góljaiban, és mezőnybeli jó játékában gyönyörködött a nagyérdemű. Végül egy góllal jobbnak bizonyult a Makett gárdája (6:5).

A második szettben sem bírt egymással a két csapat, de ekkor már az olimpiai bajnok Gergely István védte a HAVAIANAS kapuját, ami kifizetődőnek bizonyult: ezzel és javuló játékukkal (6:5)-re kiegyenlítették a mérkőzés állását (1:1).

Jöhetett a döntő szett. Az utolsó, mindent eldöntő szettet egyre többen kísérték végig a medence partján, illetve a vízben: több száz fő előtt került sor a VIII. Országos Strandvízilabda Bajnokság mindent eldöntő, utolsó játékára. Az eredmény simának bizonyult, de a játék nem, kegyetlen, de sportszerű játék zajlott a medencében, végül (2:6)-ra nyert a HAVAIANAS és ezzel a tavalyi második hely után elsők lettek a srácok.

A megérdemelt jutalom sem maradt el, a győztes fél millió forinttal gazdagodott, míg a második helyezett Makett gárdája százezer forinttal vigasztalódhatott.

Az első helyért: Makett - HAVAIANAS 1-2 (6-5,5-6,2-6)

Az Imrek és Golyó által készíttetett "Döntő gólkirálya" kupát nyerte: Varga II Zsolt (Havaianas) 12 góllal

A magyarországi strandvízilabda megálmodóit és meghonosítóit, Petőváry Zsoltot és Ambrus Tamást hosszabb eszmecserére elkaptuk és megtudtuk, hogy jövőre is lesz strandvízilabda bajnokság, és talán a "sportág" budapesti szerelmesei is a helyszínen követhetik figyelemmel az egyik fordulót...

Gratulálunk a HAVAIANAS csapatának!

Vass László képei

* * * 2006 * * *

CKM Bikini Team

VII. Strandvízilabda bajnokság
2006.07.08. 1. selejtezőcsoport, Hajdúszoboszló

Szombaton megkezdődött a hetedik strandvízilabda bajnokság. Az első selejtezőcsoport küzdelmeit négy csapat részt vételével Hajdúszoboszlón rendezték, melyen a pécsiek többszörösen is érdekeltek voltak. A csoportban a Körkutyák és a BVSC csapata mellett két pécsi gárda mérte össze erejét a továbbjutást jelentő első helyért. A Füszért csapatát pécsi nevelésű játékosok, míg az Alians (Idegenek) gárdáját a Pécsett játszó, de nem pécsi játékosok alkották. A Körkutyákat erősítette Kósz Zoltán és Kiss Csaba, és itt játszott a kézilabda válogatott átlövője Nagy László is. A mérkőzések között a vállalkozó kedvűek négyméterest lőhettek Kósz Zoltánnak, és óriási sikert aratott a női vizespóló szépségverseny is.


Eredmények:
 • Füszért - Alians 0-2 (3-6,4-6)
 • BVSC - Körkutyák 2-0 (6-4,6-3)
 • Alians - BVSC 2-0 (6-4,6-4)
 • Körkutyák - Füszért 2-1 (6-3,5-6, 6-3)
 • BVSC - Füszért 2-0 (6-2, 6-3)
 • Körkutyák - Alians 0-2 (4-6, 5-6)


A négyes döntőbe jutott az Alians csapata. A további selejtezők Cegléden, Lepencén és Csopakon kerülnek megrendezésre. A döntő Egerben lesz..
Vass László képei

2006.07.15. 2. selejtezőcsoport, Cegléd

Újabb négy csapat részt vételével lezajlott a strandvízilabda bajnokság selejtezőkörének második fordulója. Cegléden a Neptun, a Vidám Vízilovak, a Hírős Kecskemét és a vízilabda játékvezetőkből álló Mocskos Csalók meccseltek egymással.


Eredmények:
 • Vidám Vízilovak - Mocskos Csalók 2:0 (6-4, 6-2)
 • Hirös Kecskemét - Neptun 0:2 (4-6, 3-6)
 • Vidám Vízilovak - Neptun 0:2 (3-6, 4-6)
 • Mocskos Csalók - Hirös Kecskemét 2:1 (6-5, 2-6, 6-1)
 • Mocskos Csalók - Neptun 0:2 (2-6, 4-6)
 • Hirös Kecskemét - Vidám Vízilovak 1:2 (6-3, 4-6, 3-6)


A négyes döntőbe a Neptun jutott.
Vass László képei

3-4. selejtezőcsoport, Lepence és Csopak

A múlt hétvégi lepencei selejtező után Csopakon kialakult a a jövő hétvégi négyes döntő mezőnye. Lepencéről a MAFC, Csopakról a korábbi többszörös bajnok Havaianas (korábbi nevén Avanglion) jutott az augusztus 5-i egri döntőbe. A döntőben pécsi Alians gárdája már korábban bejutott.


Eredmények - Lepence:
 • Drink Team - Izzó 2-0 (6-3, 6-5)
 • MAFC - Komplex 2-0 (6-4, 6-4)
 • Drink Team - Komplex 2-0 (6-2, 6-3)
 • MAFC - Izzó 2-0 (6-5, 6-4)
 • Komplex - Izzó 2-1 (4-6, 6-4, 6-3)
 • Drink Team - MAFC 1-2 (6-1, 4-6, 5-6)
Eredmények - Csopak:
 • Léhütök - Vitalade 2-0 (6-2, 6-0)
 • Fehérvár - Havaianas 0-2 (0-6, 2-6)
 • Fehérvár - Vitalade 0-2 (0-6, 2-6)
 • Léhütők - Havaianas 0-2 (4-6, 2-6)
 • Léhütők - Fehérvár 2-0 (6-1, 6-2)
 • Havaianas - Vitalade 2-0 (6-1, 6-4)

A döntő résztevevői: Pécsi Alians, Neptun, MAFC, Havaianas.
Vass László képei

VII. Országos Strandvízilabda Bajnokság, négyes döntő, 2006.08.05, Eger

Pécsi sikerrel fejeződött be az idei strandvízilabda bajnokság. Az egri négyes döntőben négy csapat körmérkőzéses rendszerben döntött el ki lesz az idei strandkirály. Az utolsó mérkőzésen dőlt el minden, ahol a Pécs-Alians és a Havaianas csapott össze, utóbbi csapatot két olimpiai bajnok, Gergely István és Vári Attila is erősítette. Meglepetésre azonban az első elvesztett szett után a pécsiek a második és harmadik játszmát is megnyerték, így ők állhattak a dobogó legtetejére.


Eredmények:
 • Pécs-Alians - Neptun 2:0 (6-3, 6-4)
 • Havaianas - Szolnoki MAFC 2:0 (6-4, 6-4)
 • Pécs-Alians - Szolnoki MAFC 2:1 (5-6, 6-2, 6-2)
 • Havaianas - Neptun 2:0 (6-4, 6-2)
 • Szolnoki MAFC - Neptun 1-2 (6-5, 3-6, 3-6)
 • Havaianas - Pécs-Alians 1-2 (6-2, 5-6, 3-6)
Végeredmény:
 • 1. Pécs-Alians 6 pont
 • 2. Havaianas 4 pont
 • 3. Neptun 2 pont
 • 4. Szolnoki MAFC 0 pont


A bajnokcsapat tagjai: Gárdonyi András (kapus), Pataki Gergely, Babay Árpád, Bóbis Máté, Czigány Károly, Ridzyk Zoltán
Vass László képei

2000-2016 © Legatum Kft. | Minden jog fenntartva!